Gastouder zoeken
Slide background
Slide background
Slide background
 

Voordelen waar je blij van wordt

  • Persoonlijke aandacht
  • Enthousiast en professioneel
  • Een "klik" van beide kanten
  • Voordelig
Informatiepakket aanvragen

Veel gestelde vragen

Wat is Gastoudersite.nl?

Deze website is een profielensite voor gastouders die zijn aangesloten bij Gastouderbureau De Hondsrug. Gastouders krijgen hiermee de mogelijkheid om zich aan ouders voor te stellen, zodat je een zo goed mogelijk beeld kunt krijgen van de gastouder en de opvanglocatie.

Hoe kan ik in contact komen met een gastouder?

Bij iedere gastouder vind je een knop waarmee je kunt reageren op het profiel van de gastouder. Mocht je meer informatie willen hebben of meteen kennis willen maken met een gastouder, dan biedt gastoudersite.nl hiervoor de mogelijkheid door te klikken op de knop “reageren op gastouder” en de reactie zal worden beoordeeld door het team van Gastouderbureau De Hondsrug en eventueel in overleg met de gastouder worden beantwoord.

Ik wil ook graag persoonlijk kennismaken. Hoe werkt dat?

Een bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau De Hondsrug begeleidt het proces van selectie en kennismaking. Wanneer wij het verzoek krijgen van de ouder voor een kennismaking en de gastouder geeft aan open te staan voor een kennismaking, dan zullen wij de contactgegevens uitwisselen voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Kan ik als ouder  zelf een oproep versturen naar de gastouders in mijn regio?

Ja. Je kunt je inschrijven als ouder en een oproep plaatsen met betrekking tot de opvang van jouw kind of kinderen. De opvangwens zal na beoordeling van een bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau De Hondsrug anoniem worden verstuurd naar de gastouders in jouw regio.

Ik heb met spoed een gastouder nodig. Hoe kan ik snel in contact komen met een gastouder?

De snelste manier om in contact te komen met een gastouder is door je als ouder in te schrijven op gastoudersite.nl met een duidelijke omschrijving van de gewenste opvang. Zodra de opvangwens door jou is verzonden en door ons is beoordeeld zullen gastouders een oproep in hun mail vinden.

De ervaring leert dat gastouders waarbij er ruimte is snel reageren.

Kan Gastouderbureau De Hondsrug ook voor mij op zoek gaan naar een gastouder?

Het is uiteraard ook mogelijk dat wij jouw opvangwens persoonlijk inventariseren. We nemen contact met jou op en naar aanleiding van een intakegesprek zullen wij een duidelijke opvangwens opstellen voor onze gastouders. Deze opvangwens zal worden verzonden aan de gastouders bij jou in de regio.

Hebben alle gastouders uit het bestand van Gastouderbureau De Hondsrug een online profiel?

Nee. Niet alle gastouders hebben een profiel op de website. Dit kan wegens privacy-redenen zijn of omdat de gastouder hier nog niet aan toegekomen is.

Ik heb een gastouder gevonden waar ik mee zou willen kennismaken, wat nu?

Zodra je aangeeft dat je met één of meerdere gastouders zou willen kennismaken, dan brengen wij je in contact met de gastouder(s). Een kennismaking met de gastouder is volledig vrijblijvend. Het is ons doel om een goede opvanglocatie te vinden met een gastouder waarbij een wederzijdse “klik” is.

Wat houdt Select-gastouder in?

De gastouders die het label “select” dragen werken enkel volgens het pedagogisch beleid van Gastouderbureau De Hondsrug. Wij hebben van deze gastouders een goed beeld van de huidige opvangkinderen en is er een nauwe samenwerking met Gastouderbureau De Hondsrug. Deze gastouders zullen wij bij een opvangwens met voorrang benaderen, tenzij je als ouder een andere voorkeur doorgeeft.

Wat houdt Geregistreerd Gastouder in?

Een geregistreerde gastouder is een gastouder die is ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit houdt in dat deze gastouder is gecontroleerd door de GGD en dat je als ouder kinderopvangtoeslag aan kunt vragen voor de opvang bij deze gastouder.

Wat zijn de kosten voor gastouderopvang?

Bij de profielen van gastouders is ook hun uurtarief te vinden. Deze opvangtarieven kunnen verschillen per gastouder, want een gastouder mag haar eigen opvangtarief bepalen. Naast het uurtarief van de gastouder komen er ook kosten bij voor de bemiddeling en begeleiding door Gastouderbureau De Hondsrug. We hanteren hiervoor maatwerktarieven, want ieder opvang is wisselend en maken graag een berekening voor u, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Mocht u willen weten voor hoeveel kinderopvangtoeslag u in aanmerking zou kunnen komen, dan kan Gastouderbureau De Hondsrug dit ook voor u berekenen. Ook over de bemiddelingskosten kunt u veelal volledig of gedeeltelijk kinderopvangtoeslag aanvragen.

Welke rol speelt Gastouderbureau De Hondsrug?

Na een positieve kennismaking tussen ouders en gastouders begeleidt en bemiddelt een medewerker van Gastouderbureau De Hondsrug bij de kinderopvang. Gastoudersite is voor Gastouderbureau De Hondsrug een instrument om koppelingen tussen ouder en gastouder tot stand te brengen.

Ik ben gastouder en wil mij graag inschrijven.

We heten je graag welkom bij Gastouderbureau De Hondsrug. Als gastouder kun je je vrijblijvend inschrijven op de website. Jouw profiel zal worden beoordeeld door het team van Gastouderbureau De Hondsrug en indien deze aan de eisen voldoet zal het profiel op actief worden geplaatst, zodat jouw profiel op Gastoudersite.nl zichtbaar is.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Gastoudersite.nl?

Nee, Gastoudersite.nl is een gratis service van Gastouderbureau De Hondsrug.